Czym byłaby kuchnia bez patelni? Zdrowy rozsądek podpowiada, aby korzystać z niej jak najrzadziej. Smażone jedzenie niekoniecznie jest zdrowe, ale tego smaku niestety nie zastąpi nic. Dlatego warto mieć w szafce kilka patelni, garnków i rondelków, aby mieć wybór, a codzienne posiłki były zróżnicowane. Sposobów na smażenie jest kilka, nie każda smażona potrawa musi ociekać tłuszczem.
Bohater niedzielnych obiadów, synonim domu rodzinnego, uzdrowiciel wśród chorych na grypę czy cierpiących przez kaca. Rosół, bo o nim mowa, to bezsprzecznie król wszystkich zup. Przynosi ukojenie, rozgrzewa w chłodne dni, a swoim smakiem przywołuje najpiękniejsze wspomnienia związane z dzieciństwem.
Pochodzący z Libanu hummus szybko podbija nawet kraje europejskie. Szczególnie lubiany przez wegetarian i wegan ...